Kursoversikt 

 sommer & høstsemeseter 2023

 

 

 

 

 

 

Sommerkurs 🌞🌼

Portrett med Andreas Myklebust

 

Er du interessert i portrett tegning og maleri? Nå har du muligheten til å booste ferdighetene dine med et intensivt sommerkurs. Undervisningsdagene er delt i to deler hvor vi første del jobber med å styrke basisferdighetene dine i tegning, og andre halvdel kan du velge å jobbe med et prosjekt som f.eks portrett etter foto, mastercopy, maleri av gips- skulptur eller lignende. Hvis du ikke har anledning til å være med på hele kurset, har du mulighet til å kun delta første del - lørdag og søndag.


Tid: lørdag og søndag 1 -2 juli + tirsdag, onsdag og torsdag 4,5 og 6 juli 2023. Kl 10- 16 alle dager.

Pris: Hele kurset 4500 kr. Kun helg 2300 kr. 

Kursholder: Andreas Myklebust.

Link for påmelding: Klikk her

 

                                                           

                                                                    Tegne og malekurs, klassisk figurativ teknikk. 
 
På dette kurset vil du lære deg hvordan du steg for steg begynner en tegning eller et maleri og deretter beveger deg fremover i prosessen på en kontrollert måte. På denne måten vil du garantert se en tydelig forbedring av dine tegne og male ferdigheter. Kursdeltakerne kan selv velge seg et prosjekt som de jobber med under veiledning gjennom kurset. Du vil også lære om materialer som pensler, maling, oljer osv. Det gis hovedsakelig individuell veiledning så kurset passer derfor for både nybegynnere og viderekommende. Pga stor interesse for dette kurset vil vi fra høsten av dele det inn i to grupper, en på tirsdag og en på torsdag. 
 
Tid og sted: Gruppe 1, tirsdager og gruppe 2 torsdager, mellom kl 18.00 -21.00, Heggedal fabrikker.
Oppstart: Tirsdag 19 og torsdag 21september 2023.
Lengde: 12 kvelder.
Pris: 4300,- 
Lærer: Morten Reigstad

 

Link for påmelding: Klikk her

 

 

 

Kurs i landskapsmaleri med Joakim Bergström

 

 

Har du lyst til å lære mere om landskapsmaleri? Etter mange positive tilbakemeldinger på Joakim’s helgekurs i dette emnet, ønsker vi å utvide med et større og mere omfattende tilbud, hvor deltakerne får mere tid til å fordype seg i landskapsmaleri. Vi har derfor nå gleden av å tilby et splitter nytt semesterkurs i dette temaet. Kurset består av forskjellige øvelser blant annet i perspektiv, valør, farge og laseringsteknikk. Du vil lære hvordan du håndterer forskjellige lys- situasjoner som motlys, lys bakfra, lys midt på dagen, ettermiddag og kveldslys.  Du vil lære om hva slags farger du bør ha på paletten og hvordan bruke de riktig. Vi vil derfor først arbeide med begrenset palett før vi utvider til full palett. Siste del av kurset skal deltakerne arbeide med eget maleri og benytte seg av den nye tilegnet kunnskapen de har fått. 

 

 

Oppstart mandag 18 september kl 18- 21

Lengde: 10 kvelder

Heggedal fabrikker.

Pris 4000 kr.

 

Link for påmelding: Klikk her. 

 

                                                                                             

Kurs i portrett og aktmaleri etter levende modell


Å tegne eller male etter en levende modell kan være krevende, men det er samtidig den beste treningen du kan få. Når du etterhvert knekker kodene, lærer å få kontroll over prosessen er det noe av det mest givende man kan gjøre innen kunstens verden. Disse ferdighetene er verdifulle å ha med seg. Modellen vil holde samme posisjon gjennom alle 12 gangene slik at du får god tid til å jobbe deg gjennom prosessen under veiledning. Dette er et av våre faste semesterkurs men varierer mellom akt og portrettmodell fra semester til semester. Det hender også vi legger inn ett tema i oppsettet for å gjøre det litt ekstra spennende. Det anbefalses at du tidligere har deltatt på kurs i grunnleggende tegne / maleteknikk hos oss eller tilsvarende skole før, men ikke noe krav. Bli med oss på et morsomt og lærerikt kurs!

 

Har du ikke behov for veiledning, men ønsker å arbeide selvstendig så har vi holdt av noen plasser til en redusert pris. Ta kontakt ved interesse.
 
Tid og sted: Tirsdager mellom kl 13 -16, Heggedal fabrikker.
Pris: 4300 kr.
Oppstart: Tirsdag 19 september 2023. 
Lengde: 12 ganger.
Kursholder: Morten Reigstad / Andreas Myklebust

Link for påmelding: Klikk her. 

 

 

 

 

Helgekurs. Portrett etter levende modell


Når du har fått litt basiskunnskap på plass er du klar til å prøve deg på en levende modell. Skal du bli skikkelig god til å tegne eller male portretter er det ingen vei utenom. Det er mere krevende enn å arbeide etter et foto, men gir deg flere mulighet. Når du ser modellen i 3D får du helt andre forutsetninger for å kunne tolke og gjengi form over til lerretet. Vi hjelper deg med å få tegningen på plass, lyseffektene tilstrekkelige og jobber med fargeblandingene. 


Tid og sted: 6- 7 mai, kl 10- 14.30.
Heggedal fabrikker.
Pris: 2300 kr. 
Kursholder: Morten Reigstad

Link for påmelding: Klikk her