Kursoversikt 

 Vårsemeseter 2023

 

 

 

 

 

 

                                                           

                                                                    Tegne og malekurs, klassisk figurativ teknikk. 
 
På dette kurset vil du lære deg hvordan du steg for steg begynner en tegning eller et maleri og deretter beveger deg fremover i prosessen på en kontrollert måte. På denne måten vil du garantert se en tydelig forbedring av dine tegne og male ferdigheter. Kursdeltakerne kan selv velge seg et prosjekt som de jobber med under veiledning gjennom kurset. Du vil også lære om materialer som pensler, maling, oljer osv. Det gis hovedsakelig individuell veiledning så kurset passer derfor for både nybegynnere og viderekommende. Pga stor interesse for dette kurset vil vi fra høsten av dele det inn i to grupper, en på tirsdag og en på torsdag. 
 
Tid og sted: Gruppe 1, tirsdager og gruppe 2 torsdager, mellom kl 18.00 -21.00, Heggedal fabrikker.
Oppstart: Tirsdag 24 januar og torsdag 26 januar 2023.
Lengde: 12 kvelder.
Pris: 3990 kr. 
Lærer: Morten Reigstad

 

Link for påmelding: Klikk her

 

 

                                                                                             

Kurs i portrettmaleri med tema


Å tegne eller male etter en levende modell kan være krevende, men det er samtidig den beste treningen du kan få. Når du etterhvert knekker kodene, lærer å få kontroll over prosessen er det noe av det mest givende man kan gjøre innen kunstens verden. Modellen vil holde samme posisjon gjennom alle 12 gangene slik at du får god tid til å jobbe deg gjennom prosessen under veiledning. Det vil denne gangen være en portrettmodell, med fast antrekk og positur. I tillegg til å være en ren portrettstudie vil vi også vinkle det mot et tema eller historie som vi skal forsøke å tillegge oppsettet. Det anbefalses at du tidligere har deltatt på kurs i grunnleggende tegne / maleteknikk hos oss eller tilsvarende skole før, men ikke noe krav. Bli med oss på et morsomt og lærerikt kurs!
 
Tid og sted: Tirsdager mellom kl 13 -16, Heggedal fabrikker.
Pris: 4250 kr.
Oppstart: Tirsdag 24 januar 2023. 
Lengde: 12 ganger.
Kursholder: Morten Reigstad / Andreas Myklebust

Link for påmelding: Klikk her. 

 

 

 

 

Helgekurs i landskapsmaleri. Tema: Vinterlandskap
Med Joakim Bergström


Nå er vinteren snart her og da passer det godt med et kurs med dette som tema. Vinteren med sin lave sol og snødekket natur kan være fantastisk vakkert. Men hvordan maler du egentlig snø? Hvordan balanserer du best de varme fargetonene fra sollyset mot de kjølige blålige i skyggene. Dette og mere til vil du lære om på dette kurset.

Joakim Bergström har sin utdanning blant annet fra The Florence Academy og Art, Barcelona Academy of art og har spesialisert seg på plein air maleri. I tillegg til å arbeide som kunstner har han også god erfaring som faglærer innen feltet. Og har blant annet hatt ansvar for plein air undervisningen hos Barcelona Academy og art. Se mer av Joakims arbeider på instagram under profilen @jogsflash.

Illustrasjon: Joakim Bergström

 

Tid og sted: 4- 5 februar, kl 10- 16 begge dager.
Heggedal fabrikker
Pris: 2300 kr.
Kursholder: Joakim Bergström

 

Link for påmelding: Klikk her

 

 

Helgekurs i portrettmaleri - Med Morten Reigstad


Å male portretter går aldri ut på dato! Det finnes uendelig med muligheter enten du vil male et klassisk portrett, fange en stemning eller fortelle en historie. Riktig nok er det mange som synes det er vanskelig å få til likheten, blande hudfarger og disse tingene som handler om riktig teknikk. Det finnes dessverre ingen quick fix eller triks som løser alt dette for deg i en fei, men vi vil lære deg en teknikk og metode som vil gjøre tilnærmingen enklere og mere effektiv. Du vil lære hvordan å bruke blikket effektivt for å løse feil og avvik med tegningen. Hvordan du får opp lyset slik at den tredimensjonale effekten begynner å virke. Hvordan du tilnærmer deg følelsen av levende hud. I tillegg til dette vil du lære hvordan sikre deg et godt utgangspunkt for et portrett. Altså sette opp en modell med riktig lys og skyggeforhold.
Velkommen på kurs. 

Tid og sted: 4- 5 mars, kl 10- 16. Heggedal fabrikker.
Pris: 2300 kr. 
Kursholder: Morten Reigstad
Link for påmelding: Klikk her

 

Helgekurs i landskapsmaleri. Tema: Fjell
Med Joakim Bergström


Vi har et spesielt forhold til fjell her til lands, enten det er et sted hvor du liker å finne roen eller du foretrekker de mere adrenalinfylte aktiviteter. Uansett kan vi nok være enige om at de er ville og vakre. Og det var ikke uten grunn at fjellene så ut til å være obligatorisk i motivene til landskapsmalerne i romantikken. På dette kurset vil du lære hvordan du selv kan tilnærme deg fjellene slik som de gamle mestrene enten du foretrekker de ville eller vakre. Teknikk vil som vanlig være i fokus på alle våre kurs.
Illustrasjon: Joakim Bergström


Tid og sted: 11- 12 mars, kl 10- 16 begge dager.
Heggedal fabrikker
Pris: 2300 kr.
Kursholder: Joakim Bergström
Link for påmelding: Klikk her

 

 

Helgekurs landskapsmaleri. Tema: Himmel og skyer
Med Joakim Bergström


Dette temaet er helt essensielt når vi maler landskap og vi velger derfor å sette opp dette kurset igjen. Hvordan får du lyset landskapsmaleriene til å stråle, og hvordan kan vi få himmelen til kjennes atmosfærisk og levende? Vi skal også ta for oss skyer og se på hvordan du kan male de på en effektiv og troverdig måte og ikke minst lære å bruke de som en del av komposisjonen din. Dette er noe av det du vil lære mere om på dette kurset slik at dine malerier kan bli enda mer kraftfulle og levende. 
Illustrasjon: Isaac Levitan.

Tid og sted: 15- 16 april, kl 10- 16 begge dager.
Heggedal fabrikker.
Pris: 2300 kr.
Kursholder: Joakim Bergström

Link for påmelding: Klikk her

Helgekurs. Portrett etter levende modell


Når du har fått litt basiskunnskap på plass er du klar til å prøve deg på en levende modell. Skal du bli skikkelig god til å tegne eller male portretter er det ingen vei utenom. Det er mere krevende enn å arbeide etter et foto, men gir deg flere mulighet. Når du ser modellen i 3D får du helt andre forutsetninger for å kunne tolke og gjengi form over til lerretet. Vi hjelper deg med å få tegningen på plass, lyseffektene tilstrekkelige og jobber med fargeblandingene. 
Illustrasjon: Andreas Myklebust.

Tid og sted: 6- 7 mai, kl 10- 14.30.
Heggedal fabrikker.
Pris: 2300 kr. 
Kursholder: Andreas Myklebust / Morten Reigstad

Link for påmelding: Klikk her